søndag den 25. maj 2014

St. Paddy's day;)

                                                        St. Paddys day Belfast og Dublin


Søndag i Belfast, pre day.... Stor helligdag, hvor alle klæder sig i grønt og så forsøger vi. Da der ofte ikke sker så meget i Belfast selve St. Patricks day, fejre vi det i byen søndag, hvor her er optog kl 12 fra City Hall, for alle alders grupper. Dagens søndags program slutter af med en Gratis koncert i det fri, hvor Shayne Ward, Winner af UK X-factor 2005 er hovednavnet.
Super hyggelig, dog regnfuld dag, med masser af liv, glade folk og travlhed i byen store barliv.

 

 




St. Patriks historie....

St. Patrick er Irlands skytshelgen, dog er der mange ting irrene den dag idag, stadig ikke ved om ham, dette er blandt andet hvornår han er født, hvor og... Historien er land, men
I 444 oprettede st. Patrick blandtandet sit bispesæde i Armagh i Nord Irland, som fortsat er irlands kirkelige hovedstad, han oprettede også andre bispedømmer og klostre, dog levede han formentlig ikke selv som munk. Årsagen til byen Armagh blev valgt for formentlig fordi at en magtfuld konge residerede der på dette tidspunkt.
En af legenterne om St. Patrik siger at han brugte en tre kløver til at illustrere treenigheden og er derfor idag Irlands national symbol.
Den 17. Marts er dagen, hvor sankt Patrik døde og bliver derfor fejret i hele Irland og overalt hvor Irrske udvandrere har slået sig ned. Dagen er Irlands National dag, en hyldest til helgenen og en fejring af den irske kultur. Markeringen sker ved store parader med deltagere i tøj med den traditionelle irske grønne farve. (Myten er at mange tror at St. Patriks bar grøn kappe og hat, dog er dette ikke sandt, han bar det de nu kalder st. patrik blå, en mørk blå)


Mandag d. 17 marts i Dublin

Den største Fest af dem alle finder man i Dublin, hvor der i 2006 deltog 500.000 i paraden... Derfor skulle vi selvf. opleve dagen her.
Et hav af mennesker og en voldsom lang parade startede kl 12.
Så vi tog fra Belfast tidlig morgen, med AirCoach, som mange mange andre.... helt fyldte busser kørte efter hinanden, en efter en... og vi nåede Dublin (Irlands hovedstad) inden paradens begyndelse.

Dublin var den dag forvandlet til den helt store gadefest, overalt var billedet du så præget af musik, fest, druk og udklædte mennesker. Og alt var proppet, på trods af regnvejr i løbet af dagen, var stemningen i top og områder som temple bar area, var så tæt pakket at det nærmest var umuligt at hive sig igennem. Alle restauranter spillede live Irsk musik og havde flere timers kø for borde. 
Vi var dog så heldig at komme på et perfekt tidspunkt til frokost og nåede lige som det sidste bor at få serveret inden køkkenet lukkede for pause. Høj og fest live musik blev fyrret af og de ofte kendte sange, blev til fælles sang fra hele rummet:D   



Ingen kommentarer:

Send en kommentar